Vlaams Brabant

Verkiezingen voor lokale besturen zijn een speciaal beestje voor ondernemers. Want niet iedere ondernemer heeft een bedrijf in dezelfde gemeente waar hij/zij woont. Om u te helpen wegen op het lokale beleid, spreken wij als stem van de ondernemers uit onze provincie. In de voorbije maanden hebben we bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant een bevraging gehouden bij 390 ondernemers en 23 gemeente- of stadssecretarissen. We legden ook ons oor te luister bij de ondernemers uit onze regiobesturen.

Het resultaat zijn de zeven memoranda voor onze provincie, opgedeeld volgens regio. Tip van de sluier: mobiliteit is een enorm knelpunt in onze provincie. Dat hoeft niet te verbazen, want in Vlaams-Brabant hebben we de langste woon-werkafstand in tijd en in kilometers van heel Vlaanderen. Bovendien staan we steeds op de eerste of tweede plaats voor werknemers van andere provincies. Maar ook op andere vlakken is de uitdaging in onze provincie groot. U leest er hier alles over.

Contacteer ons gerust als u nog vragen heeft en wie weet zien we u op een van de regionale kiesdebatten die we nog organiseren in de komende maanden.

Peter Van Biesbroeck
Algemeen directeur
Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant