Aantrekkelijke regio in Mechelen-Kempen

Veranker talent in regio

  • Breng talenten en bedrijven vroeg samen
  • Hou talent in eigen regio
  • Ondersteun innovatiehubs

Breng talenten en bedrijven vroeg samen

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen is de enige kamer in Vlaanderen die op zijn grondgebied, zowel in Mechelen als in Geel, een vestiging van de Katholieke Universiteit Leuven heeft én een vestiging van de Thomas More hogeschool. Dit biedt een unieke kans om talenten en bedrijven samen te brengen. We kunnen ondernemerschap in een vroeg stadium ontdekken en begeleiden. Gemeentes moeten hier ook een faciliterende rol in spelen.
 

Hou talent in eigen regio

Lokale besturen hebben een grote verantwoordelijkheid om het aanwezige talent en de aanwezige innovatie in eigen regio te houden. Ze moeten het starten van een zaak faciliteren en zo de expertise in eigen regio economisch valoriseren én verankeren. Steden en gemeentes moeten meer werk maken van employer branding: we willen ons menselijk kapitaal in de regio houden. Zowel de regio’s Mechelen als Kempen zijn aantrekkelijke locaties om een bedrijf op te starten en een goede balans tussen woon, werk en leven uit te bouwen.
 

Ondersteun innovatiehubs

Steden en gemeentes hebben ook een verantwoordelijkheid in het helpen ondersteunen van innovatiehubs. Zo kunnen ze startende en groeiende ondernemingen een duw in de rug geven.