Burgemeester Luc Vleugels deed bij het bezoek van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen een oproep aan bedrijven om zich te vestigen in Heist-op-den-Berg. “Er is hier nog ruimte”, liet hij weten.

Tekst: Wim Brillouet

Hoewel hij aan het landelijke karakter van de gemeente en vooral het centrum niets wil veranderen, mogen bedrijven gerust op specifieke plaatsen meer aanwezig zijn. “We hebben een heel gezellig centrum. Dat zit goed. Maar op andere plaatsen in de gemeente is er zeker nog plaats voor bedrijven om zich te vestigen. Ze zijn zeker welkom”, zei Luc Vleugels, burgemeester van Heist-op-den-Berg.

De vraag naar werk is in ieder geval groot in Heist-op-den-Berg: zo kreeg de VDAB in mei van dit jaar 1.266 vacatures binnen. Het hoogste aantal in vijftien jaar, in de gemeente. De werkloosheid daalde volgens de cijfers van VDAB het voorbije jaar met 9,1%.

Lange termijn

Vooral de langetermijnvisie van Vleugels viel op tijdens het gesprek met Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Zeker als het over thema’s als innovatie, ondernemerschap en ecosystemen ging. “Ik probeer een duidelijke visie uit te dragen en die ook over te brengen op mijn personeel, de inwoners van de gemeente en de ondernemers in deze regio. Hopelijk slaat die visie bij iedereen aan.”